Bevordering van inclusie via digitale hulpmiddelen

outils numériques

Crelan Foundation sponsort de inclusieve klas van de school van Bièvre, EESPCF Ciney, om de leerlingen te helpen leren met behulp van digitale hulpmiddelen.

Inclusief onderwijs is gespecialiseerd onderwijs in “gewone” scholen voor kinderen met matige tot ernstige handicaps.

Door middel van diverse strategieën helpt inclusief onderwijs om de verschillen te temperen. Digitale technologie maakt hier deel van uit en maakt speciale ondersteuning en begeleiding van leerlingen in inclusief onderwijs in een gewone schoolomgeving mogelijk.

Het gebruik van iPads en van de bijbehorende hulpmiddelen (beschermhoes, stylus, aangepast toetsenbord, koptelefoon, apps) stelt de leerlingen van de inclusieve klas van het EESPCF Ciney in staat een zekere autonomie te verwerven en bevordert een “sneller” en meer gediversifieerd leerproces.

Het gebruik van digitale hulpmiddelen maakt deel uit van de compenserende middelen die het kind gedurende heel zijn schoolloopbaan, en zelfs zijn volwassen leven, gebruikt. Of het nu is om te communiceren (communicatiestoornis), om een geschreven boodschap te produceren (grafisch-motorische stoornissen), om de weg te vinden in tijd en ruimte…, de tablet is, door zijn eenvoud in gebruik, hét geschikte hulpmiddel.

Door de gift van Crelan Foundation aan deze school bieden wij de kinderen een verrijkende leerervaring aan.

In 2019 had Crelan Foundation deze school al financieel gesteund om een Snoezelruimte in te richten.