Zorg dragen voor de zorg – Het Havenhuis

In een aangepaste woning voor volwassenen met een niet-aangeboren hersenletsel heeft Het Havenhuis in Lo-Reninge een woon- en zorgconcept gecreëerd dat maximaal beantwoord aan de behoeften, de wensen en het welzijn van de bewoners. Om nog meer geborgenheid te kunnen bieden, kreeg de organisatie fondsen van Crelan Foundation om een verzorgingstafel, een muziekinstallatie en een bijhorend opbergmeubel te kunnen kopen.

Prendre soin des soins – Het Havenhuis

Het Havenhuis is een voorziening in Lo-Reninge voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel. Het woon- en zorgconcept van Het Havenhuis omvat niet alleen aangepaste accommodatie, maar ook de creatie van een veilige, vertrouwde omgeving waar de bewoners geborgenheid en individuele begeleiding vinden. Relaxerende activiteiten hebben een positief effect.

Daarom worden de verzorgingsmomenten waar mogelijk relaxmomenten. De aangepaste badkamer speelt daarin een belangrijke rol (hooglaagkantelbad, sterrenhemel, aromaverstuivers, …). Om ook het moment na het baden in dezelfde ontspannen sfeer te laten verlopen, vroeg Het Havenhuis een financiële tussenkomst voor de aankoop van een verzorgingstafel, een muziekinstallatie voor het afspelen van relaxerende muziek en een bijhorend opbergmeubel.