Warmste Wichelaars

Polyartritis nodosa (PAN) is een zeldzame ziekte zonder kans op genezing. Crelan Foundation stortte een bedrag aan de Warmste Wichelaars voor hun initiatief ten voordele van het Fonds voor onderzoek naar zeldzame bindweefselziekten van Universiteit Gent. Door een donatie aan dit fonds willen ze de zoektocht naar een remedie voor deze ziekten of naar middelen om het lijden te verzachten, ondersteunen.

Warmste Wichelaars

De vader van Kris De Winne uit Wichelen is overleden aan de gevolgen van de zeldzame en ongeneeslijke ziekte PAN (polyartritis nodosa). Om het onderzoek naar zeldzame bindweefselziekten te steunen zette Kris het initiatief Warmste Wichelaars op.

Het objectief daarvan is de inzameling van geld voor een donatie aan het Fonds voor onderzoek naar zeldzame bindweefselziekten van Universiteit Gent. Dit verricht onderzoek naar ziekten als PAN, lupus, sclerodermie, enz. Warmste Wichelaars organiseerde een quiz en een verkoop van bierpakketten en glazen, maar vroeg ook steun aan Crelan Foundation, dat een bedrag doneerde.