Coronacrisis: steunmaatregelen voor wie het moeilijk heeft

03 april 2020

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de economie van ons land. Dat zet druk op de financiële situatie van heel wat mensen. Velen dreigen namelijk hun job te verliezen of hebben een periode minder of zelfs helemaal geen inkomsten. Vaak neemt de afbetaling van het hypothecair krediet een flinke hap uit het gezinsbudget. En voor ondernemingen kan het moeilijk worden om lopende kredieten bij de bank af te lossen.

De minister van Financiën Alexander De Croo, de Nationale Bank van België en Febelfin (de Belgische federatie van de financiële sector) hebben daarom aangekondigd om mensen en ondernemingen financieel te ondersteunen wanneer zij in de problemen zouden komen door de coronacrisis.

Wat houden deze steunmaatregelen concreet in?

Via volgende links vindt u meer informatie over de voorwaarden en de praktische details:

Of consulteer de website van Febelfin.

Uw agent blijft uw eerste aanspreekpunt

U denkt aan de voorwaarden te voldoen voor betalingsuitstel? Neem dan contact op met uw Crelan-agent. Onze bankkantoren werken immers gewoon door. U kunt bij hen terecht op afspraak op weekdagen tussen 9u en 12u. Neem altijd eerst contact op met uw agent via telefoon, e-mail of een bericht in myCrelan.

Check regelmatig onze website voor actuele informatie

We volgen de coronacrisis op de voet en houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Op onze website www.crelan.be vindt u steeds de meest actuele informatie. Neem er dus regelmatig een kijkje.