Crelan Groep kan terugblikken op een bijzonder 2021

2 mei 2022
2021 was in alle opzichten een bijzonder goed jaar voor de groep Crelan. Door de overname van AXA Bank Belgium op 31 december verdubbelde Crelan Groep in omvang en neemt ze nu de vijfde positie in qua balanstotaal onder de Belgische retailbanken. Bovendien realiseerden de drie banken van de groep: Crelan, Europabank en AXA Bank Belgium een stevige groei zowel op het vlak van productie als qua financieel resultaat. Crelan Groep ondersteunde de Belgische gezinnen en ondernemers in 2021 met 8,85 miljard EUR (+15,4%) aan nieuwe kredieten, zag de klantendeposito’s met 2,23 miljard EUR (+5,7%) toenemen en realiseerde een brutoproductie van 2,98 miljard EUR in buitenbalansproducten (+24%).

Philippe Voisin, CEO Crelan en AXA Bank Belgium:

Voisin
“Op 31 december vervoegde AXA Bank Belgium de Groep Crelan, die nu drie bankenmerken vertegenwoordigt: Crelan, Europabank en AXA Bank Belgium. Dit is meteen de eerste keer dat we de gemeenschappelijke resultaten van deze nieuwe verruimde bankengroep kunnen voorstellen. Crelan en AXA Bank Belgium hebben een gelijklopend profiel en hanteren een soortgelijke werkwijze en dat zie je ook in de resultaten en de tendensen van 2021. Dit sterkt me in de overtuiging dat de integratie van Crelan en AXA Bank Belgium, gepland in het voorjaar van 2024, een sterkere bank zal creëren die sneller en nog beter zal kunnen inspelen op de wensen en noden van de coöperatieve aandeelhouders en klanten.”
De bank keert voor het boekjaar 2021 opnieuw een dividend van 3% uit aan de coöperatieve aandeelhouders.

Luc Versele, voorzitter van de Raad van Bestuur:

Versele
“Mede dankzij het vertrouwen van de 274.000 coöperatieve aandeelhouders CrelanCo hebben we in 2021 met de overname van AXA Bank Belgium opnieuw een belangrijk stap kunnen zetten in het groeiverhaal van onze bankengroep. Wij vinden het belangrijk om dat engagement te erkennen met gepersonaliseerde voordelen, met het ondersteunen van door coöperanten getrokken maatschappelijke projecten via Crelan Foundation en met een degelijk rendement op hun participatie. We hopen dat deze mooie operatie nog meer Crelan-klanten en ook AXA Bank-klanten zal aanspreken en hen zal inspireren om als coöperatief aandeelhouder te investeren en te participeren in ons toekomstproject van een duurzame proximiteitsbank.”

Meer info over de resultaten van Crelan Groep vind je terug in:

Het persbericht (Download het bestand )
Het jaarverslag 2021 (Download het bestand )
Het duurzaamheidsverslag 2021 (Download het bestand )