Werken als zelfstandige

Voordelen en verantwoordelijkheden

Als zelfstandige ben u uw eigen baas, kunt u zelf uw werk plannen en kunt u uw eigen projecten organiseren… Maar zelfstandig zijn brengt ook heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Bovendien moet u enorm veel regelen.

Een financiële uitdaging

Zelfstandigen hebben een enorme som geld nodig om hun eigen zaak op te starten. Uw Crelan-agent kan u helpen om deze uitdaging aan te gaan.

 

header entreprise

Bij Crelan is uw zaak ook onze zaak

Alle Crelan-agenten zijn zelfstandigen. En wie kan u nu beter begrijpen dan iemand die zich in dezelfde situatie bevindt. De Crelan-agenten zijn niet alleen experten in bancaire zaken, maar ze zijn ook nog eens zelfstandig. Ze zijn dus de ideale gesprekspartner voor zelfstandigen of voor mensen die op het punt staan zelfstandig te worden.

Contacteer uw Crelan-agent om de financieringsformule te vinden die het best bij uw zelfstandige activiteit past.

Zelfstandig worden: voorwaarden

  • minstens 18 jaar zijn
  • in bezit zijn van uw burgerrechten
  • beschikken over een basiskennis bedrijfsbeheer, opgedaan op school of via een beroepsactiviteit. Als u geen kennis bedrijfsbeheer heeft, moet u een examen afleggen.
  • In sommige gevallen moet u ook beschikken over specifieke beroepscompetenties om bepaalde gereglementeerde handels- en ambachtsberoepen uit te oefenen. Het gaat hoofdzakelijk over medische beroepen, paramedische beroepen, juridische beroepen, maar ook over boekhouders, psychologen, architecten, …
  • Als u de Belgische nationaliteit niet heeft, noch die van een van de lidstaten van de Europese Unie of van Zwitserland, dan moet u een beroepskaart hebben om een zelfstandige activiteit te kunnen uitoefenen.

Wist u dat u het statuut van zelfstandige en van loontrekkende kunt combineren? In dat geval bent u zelfstandige in bijberoep.