Kent u eStox al: het beveiligde digitale effectenregister?

2 minuten leestijd

Ondernemers kunnen niet zonder een effectenregister. Nu is er een betrouwbare en beveiligde versie: eStox. Meer bijzonderheden in deze blog.

Daarom hebben de federatie van Belgische notarissen (FedNot), de accountants en de belastingadviseurs de handen in elkaar geslagen. Na de nieuwe vennootschapswetgeving en een stevige brainstorm ontstond “eStox”, een digitaal en beveiligd effectenregister.

eStox: online, betrouwbaar en veilig

In eStox zijn alle gegevens online beschikbaar en op ieder moment van de dag raadpleegbaar.
Hierdoor is de papieren chaos verleden tijd en het risico om documenten te verliezen of belangrijke documenten te vergeten verkleint aanzienlijk.

Daarnaast is eStox discreet, want enkel de bestuurders van uw bedrijf en de effectenhouders hebben toegang tot eStox (via hun e-ID of Itsme) en niemand anders. De accountant, belastingadviseur of de notaris van uw bedrijf houden eStox up to date en zijn gebonden door het beroepsgeheim.

eStox is een webtoepassing waarin u uw effectenregister beveiligd kunt raadplegen.

Automatisering UBO-register en aandelenbeheer

Eén aandeel kan meerdere stemrechten hebben. Via eStox kunt u deze rechten makkelijk beheren.

Een bedrijf heeft de jaarlijkse verplichting om de uiteindelijke begunstigden, i.e. aandeelhouders die meer dan 25% van de aandelen van het bedrijf bezitten, wettelijk te registreren/ bevestigen mét bewijsstuk bij de FOD financiën in het UBO-register.

Met eStox wordt dit een fluitje van een cent, want het zorgt ervoor dat de lijst van begunstigden van uw vennootschap automatisch aan het UBO-register wordt gemeld, mét bewijsstuk.

eStox: alleen maar voordelen

Wilt u graag een digitaal effectenregister of wenst u meer informatie? Neem contact op met uw notaris, accountant of belastingadviseur. Of neem eens een kijkje op de site van eStox.

Uw bankagent geeft u ook graag meer inlichtingen.

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.