Klaar om te investeren in vastgoed? De checklist.

2 minuten leestijd

U startte uw eigen zaak al een tijdje geleden. U bent goed bezig. En u vraagt zich af of u klaar bent voor de volgende stap. Antwoordt u op 1 van de volgende 5 vragen met een ‘ja’? Dan is het moment voor investeringskrediet aangebroken, een professioneel krediet of lening speciaal voor zelfstandigen en vrije beroepen.

1. Barst uw zaak uit zijn voegen?

Het is tijd voor een lening of professioneel krediet als … u een grotere stockruimte nodig hebt om aan de vraag van uw klanten te voldoen. Want een goed georganiseerde stockruimte, is de basis voor efficiënt werken. Hoe sneller uw product gevonden, hoe sneller uw levering bij uw klant, hoe gelukkiger uw klant. En gelukkige klanten, komen graag terug en zorgen op hun beurt voor gratis reclame voor uw eigen zaak.

2. U wilt uw klantenbestand uitbreiden?

Het is tijd voor een professioneel krediet of lening als … u een nieuw filiaal wenst te openen. Want wat hier lukt, lukt misschien ook in een andere stad of provincie. Waar wacht u nog op?

3. Uw interieur is dringend aan vernieuwing toe?

Het is tijd voor een lening of professioneel krediet als u … de concurrentie voor wilt blijven. Want klanten zijn kostbaar. Zonder klanten geen omzet. Zij zijn uw bron van inkomsten. En verdienen het beste: een warm welkom. Een goede service. Maar ook een fris ingericht kantoor, een rustgevende praktijkruimte of een uitnodigende winkel. Van tijd tot tijd mag dat al eens vernieuwd worden. Want ook de ruimte waar u uw klanten ontvangt, hoort bij het imago van uw eigen zaak. En er komen ook steeds weer nieuwe concurrenten bij die maar al te graag uw cliënteel willen.

4. Uw team blijft groeien?

Het is tijd voor een professioneel krediet als … u meer en meer werknemers aangenomen hebt en uw team fysiek moet kunnen samenwerken. Ook dan moet u plaats creëren in uw eigen zaak. Onderschat een aangename werkomgeving niet. Het draagt bij tot een positieve werksfeer. En gelukkige werknemers leveren beter werk.

5. U wilt meer ruimte, maar naar een andere locatie?

Het is tijd voor een professioneel krediet als … een uitbreiding van uw eigen zaak ter plaatste niet meer mogelijk is. Door gebrek aan oppervlakte, door de milieuregelgeving of door de ruimtelijke ordening. Laat u niet ontmoedigen en kijk uit naar ruimtes waar een nieuwe locatie een meerwaarde betekent. Misschien is uw vraag naar extra ruimte van tijdelijke aard? Dan kan huren een oplossing zijn. Huren of kopen? Hier weegt u de voordelen tegen de nadelen af.

Wilt u weten hoeveel u kunt lenen?

Uw Crelan Bankagent luistert graag naar uw plannen. Enerzijds voor een realistische kijk op uw zaak. Anderzijds om u de nodige doorgroeikansen aan te reiken. Omdat ieder project uniek is, krijgt u een voorstel op maat van uw persoonlijke situatie.

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.