Ondernemen

Bedrijfswagen

Nieuwe bedrijfswagen kopen? Zo bepaalt u het budget!

Is uw bedrijfswagen toe aan vervanging? Ontdek in deze blog hoeveel u kunt besteden aan een nieuwe bedrijfswagen.

Lees meer
Bedrijfspand

Bedrijfspand kopen of huren: wat zijn de voor- en nadelen?

Bedrijfspand : gaat u een ruimte kopen of huren? Beiden hebben zo hun voor- en nadelen.

Lees meer
checklist

Klaar om te investeren in vastgoed? De checklist.

U startte uw eigen zaak al een tijdje geleden. U bent goed bezig. Bent u klaar voor de volgende stap?

Lees meer
Voorafbetaling belastingen

Wat zijn voorafbetalingen voor ondernemers of zelfstandigen?

De inkomstenbelasting van zelfstandigen, bedrijfsleiders of vennootschappen wordt niet op voorhand afgehouden, om de eenvoudige reden dat niemand van tevoren weet hoeveel hij zal verdienen in het lopende jaar. Waarom zou u als zelfstandige voorafbetalingen doen en hoe gaat dat in zijn werk?

Lees meer
Bedrijfswagen

Nieuwe bedrijfswagen: lenen, leasen of renten?

U staat op het punt om in een nieuwe bedrijfswagen te investeren. Gebruikt u al de beschikbare liquide middelen in de onderneming, leent u of is het toch beter om dat nieuwe bedrijfsvoertuig te leasen of te renten? Wat is het verschil tussen die drie opties?

Lees meer
Zelfstandig bijberoep

Zelfstandige in bijberoep: de springplank naar volwaardig ondernemerschap

Bekruipt u soms het gevoel dat u als zelfstandige meer loon naar werken zou kunnen krijgen, maar durft u geen afstand doen van uw vast inkomen als werknemer? Hoe zet u uw eerste stappen als zelfstandige in bijberoep? Met deze info geraakt u al een eind op weg.

Lees meer
Eenmanszaak of vennootschap

Eenmanszaak of vennootschap: wat is de beste keuze?

Als beginnende zelfstandige richtte u waarschijnlijk een eenmanszaak op. Wanneer maakt u van uw eenmanszaak best een vennootschap? Crelan zocht het voor u uit!

Lees meer
Kredietaanvraag documenten

Welke documenten neemt u mee voor uw kredietaanvraag?

Als ondernemer hebt u plannen. Met een financiering voor uw project hoeft u niet te wachten om uw plannen uit te voeren. Met deze checklist kunt u aan de slag!

Lees meer
Zorgplanning

Wie beheert uw zaken wanneer u daar zelf niet meer toe in staat bent?

Stel: u krijgt een ongeval waardoor u aan uw ziekenhuisbed gekluisterd wordt of – erger nog –tijdelijk of permanent in een coma belandt. Wat als het plots verkeerd loopt en er is niets geregeld? Met een zorgplanning bepaalt u wie in die gevallen uw zaken mag behartigen.

Lees meer
Statutenwijziging

Statutenwijziging vennootschappen: deadline 31 december 2023

Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (WVV) is sinds 1 mei 2019 van kracht. De nieuwe wet gold onmiddellijk voor vennootschappen die na die datum zijn opgericht, oudere vennootschappen moeten hun statuten aanpassen om in regel te zijn met de nieuwe wetgeving. Daarvoor hebben ze nog tot 31 december.

Lees meer
ebox

Kent u eStox al: het beveiligde digitale effectenregister?

Ondernemers kunnen niet zonder een effectenregister. Nu is er een betrouwbare en beveiligde versie: eStox. Meer bijzonderheden in deze blog.

Lees meer
Digitaal factureren blog

Digitaal factureren binnenkort misschien verplicht?

Digitale facturen bieden veel voordelen. Ze zijn al helemaal ingeburgerd, hoewel nog niet bij alle ondernemers. De overheid stelt nu voor om e-invoicing of digitale facturatie verplicht te maken, tenzij de klant expliciet papier vraagt.

Lees meer