Ben jij gefascineerd door een specifiek IT-domein?

Werken bij het IT-departement van Crelan is … als een geslaagde update. Onze IT specialisten willen meer dan pure aantrekkingskracht. Voel jij een diepgaande connectie met één van de volgende domeinen:

 • Data: van het databeleid vormgeven tot de implementatie ervan
 • Cloud: van private cloud tot public cloud
 • Security: van informatiebeveiliging tot beveiliging van gebouwen
 • Ben jij voorgeprogrammeerd om aan de slag te gaan als specialist?

  • Binnen jouw domein ben jij dé go-to persoon bij vragen.
  • Jij spot opportuniteiten binnen jouw domein in projecten en geeft met veel plezier advies over de beste implementatie.
  • Jij zet jouw domein mee in de kijker binnen Crelan.
  • Je schouders zetten onder ons beleid binnen jouw domein? Graag!
  • Een nieuwe ontwikkeling binnen jouw domein gaat nooit aan jou voorbij.
  • Jij bent de link tussen de business en jouw domein.
  Koen, Head of Transversal IT Service & Cloud Solutions
  Koen, Head of Transversal IT Service & Cloud Solutions

  “Cloud staat nooit stil, waardoor ik dat ook niet kan doen. Ik hou van die afwisseling en ik leer elke dag bij.”

  “Toen AXA Bank op globaal niveau cloud introduceerde, moesten alle entiteiten daarin meestappen. Aan mij werd gevraagd om die implementatie mee te begeleiden. Dit is enorm geëvolueerd binnen AXA Bank, later kwam daar dan public cloud bij. Daarom vind ik het zo boeiend: het evolueert voortdurend, waardoor ik altijd blijf bijleren.
  Mijn takenpakket is dus heel uitgebreid. Ik maak deel uit van het cloud team, dat is een virtueel team dat bestaat uit verschillende profielen. Van architecten tot lead developers, heel wat expertise bij elkaar. Als Local Product Owner probeer ik zoveel mogelijk cloud te verspreiden doorheen de organisatie. Dat doe ik door trainingen en webinars door te sturen, maar ook door te gaan kijken wat cloud eventueel kan betekenen in nieuwe projecten. Zo creëer ik awareness, want zelfs binnen IT is dat allemaal nog behoorlijk nieuw. Maar ook omgekeerd, als er bepaalde noden zijn vanuit de business kunnen we dat aangeven.”

  Ben jij compatibel?

  Deze troeven heb je al in huis
  • Met een achtergrond in IT of finance heb je een streepje voor.
  • Heb je al ervaring? Dat is mooi meegenomen, maar geen must. Talent en motivatie vinden we veel belangrijker.
  • Samenwerken met een team van gemotiveerde collega's? Je doet niets liever!
  • Goed stakeholdermanagement is onmisbaar. Je werkt samen met veel stakeholders binnen de bank en zij zijn niet noodzakelijk specialist binnen jouw domein. Maar je spreekt wel hun taal.
  • Heb je kennis over wetgeving binnen jouw domein? Dan is dat een mooie plus. Geen zorgen als dat niet het geval is. Zolang je hierin een gezonde interesse hebt, zit je goed.
  • IT evolueert razendsnel. Maar dat vind jij er net leuk aan, want zo kan je altijd blijven bijleren.
  Deze update versie bevat
  • Projecten waar je van begin tot einde aan werkt. Niet alleen om de klant te helpen, maar ook je collega's.
  • Een team straffe koppen die samen het beste van zichzelf geven.
  • Crelan en AXA Bank bundelen hun krachten. Wees maar zeker dat dat kansen creëert.
  • Flexibiliteit, want we weten dat je meer bent dan enkel je job.
  • Thuiswerk, zodat je je kan focussen wanneer het nodig is.
  • Een kantoor in Anderlecht en een kantoor in Berchem, zodat iedereen een werkplek dicht bij huis heeft.
  • Een mooi loonpakket, aangevuld met extralegale voordelen.
  Glen, Data transformation consultant
  Glen, Data transformation consultant

  “Met het data lab hebben we niet alleen een serieuze positieve impact gehad, maar hebben we ook onze innovativiteit binnen AXA Bank extra op de kaart gezet.”

  “Binnen ons team van Data Experts neem ik vooral de rol van Project Manager op, hoewel dat niet de hele lading dekt. Ons team is niet zo groot, dus we verdelen onze verantwoordelijkheden en er is een grote variëteit aan taken. Daarnaast werk ik mee aan de uitbouw van ons dataplatform. Stakeholdermanagement is daarbij super belangrijk. Om dingen te realiseren zijn er altijd stakeholders met wie je samenwerkt, dus moet je goed aanvoelen hoe je een bepaalde boodschap op een bepaalde manier moet brengen. Verder moet je heel snel de essentie kunnen begrijpen van iets, net omdat je in een context werkt waarin dingen snel veranderen. Een project waar ik nog steeds trots op ben, is het data lab. Dit project is initieel opgestart door data scientists als een structurele oplossing om hun werk vlotter te kunnen doen. Aangezien ik op dat moment vanuit mijn traineeship een goed idee had van wat er binnen de bank speelde, ben ik hierbij betrokken. Ik fungeerde als de link tussen de business en IT. Dat was een hele mooie wisselwerking tussen een mix van profielen en kennislagen. Daarmee hebben we niet alleen een serieuze positieve impact gehad, maar hebben we ook onze innovativiteit binnen AXA Bank extra op de kaart gezet.”

  3 ultieme versiertips van
  Crelan IT

  1

  if (alone() === true)
  { alone().stop(); workTogether(); }

  Wanneer je met je collega's aan een project begint, werk je het ook samen af. Hun deur staat altijd voor je open. (En niet alleen wanneer de WiFi kapot is.) Ook je leidinggevende is nooit ver weg. Samenwerking met hoofdletter S: LANtastic vinden we dat!

  2

  Meer dan een text only version

  Projecten van A tot Z geven je kriebels in de buik. Dat maakt het makkelijk om ook echt geboeid te zijn en je mouwen op te stropen. Je wordt betrokken van begin tot einde en zorgt voor eigen input waar nodig. Deze update haalt het beste in jou naar boven.

  3

  Met je hoofd in de Cloud, en je hart bij IT

  Digitalisering zit overal in een stroomversnelling en dat is niet anders bij Crelan. Onze bank is heel IT driven. Meer nog: IT is het kloppend hart van onze bank. Hier werk je vanop de eerste rij mee aan de evolutie. Zo doen we ook jouw hart sneller slaan.

  Yoshi, Information security expert advisor
  Yoshi, Information security expert advisor

  “De uitdaging wordt groter, maar ook de mogelijkheid om die uitdaging aan te gaan wordt groter.”

  “Mijn functie kan je opsplitsen in vier dimensies. Een eerste dimensie is governance en dat gaat over het beleid zelf, de regels en beleidsstructuur. Daarnaast is er risk management. Ik stel een framework op waarbinnen de bank bepaalde risico's weloverwogen kan nemen. Als we bijvoorbeeld een nieuw systeem opzetten om leningen aan te bieden, kijk ik mee hoe veilig dat is en geef ik daarin mijn advies. Een ander luik is compliance. Ik zie erop toe dat de regels die gelden binnen security gerespecteerd worden en dat ons intern beleid daarop is afgestemd. Ten slotte is er nog awareness en dat houdt in dat ik ervoor zorg dat al onze medewerkers op de hoogte zijn van bepaalde security risico's en dat ze weten wat hun verantwoordelijkheden zijn. Maar niet alleen onze medewerkers, ook onze klanten. Via publicaties op de website of berichtjes in de app.
  Die communicatie werk ik zelf niet uit, maar ik ondersteun wel bij de juiste boodschappen.”

  Jouw first (up)date in 5 stappen

  1

  Jij zet de eerste stap.

  Solliciteren. Vul het online sollicitatieformulier in. Geen zorgen, we hebben maar 5 vraagjes voor jou.

  2

  Vertel open wie je bent.

  Telefonisch gesprek. We bellen je graag even op om je al wat beter te leren kennen.

  3

  Save the date.

  We nodigen je graag uit voor een gesprek (online of offline) om nog meer te weten te komen over jou.

  4

  Is het wederzijds?

  Gesprek met leidinggevende. We vinden het heel belangrijk dat er een klik is met je leidinggevende. Jullie gaan immers veel samenwerken. Daarom laten we je graag even kennismaken.

  5

  Duidelijk een match!

  Loonvoorstel. Voelen we dat alles juist zit? Dan laten we zo snel mogelijk iets weten en mag je een loonvoorstel verwachten.

  Heb je nog vragen? Contacteer onze recruiter. No USB-C attached.

  Recruiter Véronique Kenes

  Véronique Kenes

  Recruiter IT

  Tel +32 3 247 11 34
  jobsinIT@crelan.be

  Recruiter Melissa Leemans

  Melissa Leemans

  Talent Partner

  Tel +32 3 247 11 34
  jobsinIT@crelan.be