Uw smartphone: uw nieuwe portemonnee

1 minuut leestijd

Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor onze smartphone als betaalmiddel. Er gaat haast geen dag voorbij of er verschijnt wel een artikel over nieuwe betaalmogelijkheden en betaalapps voor uw telefoon. De nieuwe trend: betalen zonder uw debetkaart te gebruiken.

Betalen via de Payconiq by Bancontact-app

De Payconiq by Bancontact app is intussen een groot succes met vorig jaar maar liefst 125 miljoen euro aan "mobiele" transacties - een stijging van 88% op jaarbasis - voor 4,9 miljoen gebruikers. De app wordt ondersteund door 19 banken en kan gebruikt worden in 437.800 betaalpunten in België. Cijfers die duidelijk nog zullen stijgen.

Meer info over de Payconiq by Bancontact-app.

Payconiq by Bancontact biedt u een aantal voordelen:

  • betalen via QR-code
  • steeds meer winkels in België voorzien in deze betaalmethode
  • je kunt een vriend terugbetalen na een uitstap of etentje
  • zowel voor iPhone als Android
  • meer en meer Belgische, Nederlandse (bv. bol.com), Franse en Engelse webshops bieden ook de QR-code als betaaloplossing aan.
Onze portefeuille ruimt hoe langer hoe meer plaats voor
onze smartphone als betaalmiddel.

Android Pay

Naast de Payconiq by Bancontact-app is Android Pay een andere nieuwe betaalmethode die vaak in de media aan bod komt. Ook Android Pay gebruikt de NFC-technologie.

Vandaag biedt Crelan deze mogelijkheid niet aan, maar we houden alle opties open.

Contactloos betalen met uw debetkaart?

Contactloos betalen betekent betalen zonder contact te maken met de betaalterminal. U kunt ook je debetkaart of creditkaart gebruiken als deze contactloos is. Het spreekt voor zich dat de terminal ook uitgerust moet zijn met de technologie.

Bij Crelan kan de contactloze kaart ook worden gebruikt voor betalingen in het buitenland, dankzij de Maestro- of Visa-functie op de kaart.

Nog geen klant?

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.