De groene ambities van Crelan

zoveel bomen hebben we vorig jaar geplant

tree

Met de actie ‘Plant a Tree’ ging Crelan in 2021 de uitdaging aan om herbebossing in België te steunen. Onze belofte was simpel: ‘voor elke ECO Energie-financiering die wordt afgesloten, planten wij 4 bomen’. Hieronder bekijken we hoeveel nieuwe bomen dat heeft opgeleverd in 2021… en blikken we vooruit naar 2022.

Bij Crelan zetten we graag ons groenste beentje voor om te streven naar een duurzamere wereld. Daarom beloofden we begin 2021 dat we 4 bomen zouden aanplanten voor elke toegestane ECO Energie-financiering. Met zo’n ECO-energiefinanciering kunnen bv. huizen worden geïsoleerd. Zo slaan we twee vliegen in één klap: minder uitstoot door energie-efficiëntere woningen én een beter bosbestand.

Voor die aanplant gingen we een partnership aan met de Koninklijke Belgische Bosbouw Maatschappij (KBBM), een partner met meer dan 125 jaar ervaring in het beheer en de bescherming van onze bossen. Daarnaast verzekeren ze met ‘Project Arboretum’ ook de toekomst van onze bossen door ze weerbaar te maken voor de gevolgen van de klimaatverandering.
 

Hoeveel bomen zijn geplant?

Ons doel om minstens 5.000 bomen te planten hebben we ruimschoots gehaald! Er werden 6.000 bomen geplant op diverse locaties in België en daar deed de Crelan Foundation nog een schepje bovenop door nog eens 2.479 extra bomen aan te planten. Zo klokken we af op in totaal 8.479 bomen, een geweldig resultaat!

Wat brengt 2022?

Ook dit jaar blijven we ons volop inzetten voor een beter bosbestand. We zetten onze samenwerking met de KBBM verder en denken volop aan de toekomst: we planten 2 bomen voor elk nieuwgeboren spruit bij Crelan.