Wat heeft een overbruggingskrediet te bieden?

Overbruggingskrediet

Overweegt u een nieuw eigendom te kopen en er een ander te verkopen? Neem dan rustig de tijd om een goede prijs te krijgen voor het eigendom dat u verkoopt. Een overbruggingskrediet kan u daarbij helpen.

Waarom een overbruggingskrediet?

Qua timing loopt de aankoop van een nieuw eigendom meestal niet helemaal gelijk met de verkoop van een vorig eigendom. Om te vermijden dat u in zo’n situatie in geldnood komt of voor een korte termijn uw beleggingen van de hand moet doen, kan een overbruggingskrediet soelaas bieden. Dat geeft u rustig de tijd om het eigendom te verkopen zonder uw beleggingsrendement op de helling te zetten.

Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet schiet u het geld voor de aankoop tijdelijk voor. U betaalt het geleende geld terug als de oude woning is verkocht. Ondertussen betaalt u enkel rente. Leent u bijvoorbeeld 100.000 euro via een overbruggingskrediet tegen een rente van 3 % dan betaalt u iedere maand 250 euro interest.

Welke looptijd heeft een overbruggingskrediet?

U heeft 12 maanden de tijd om het ontleende kapitaal terug te betalen. Dit geeft u ruim de tijd om uw eigendom voor een gunstige prijs te verkopen.

Liever persoonlijk advies?

Heeft u nog vragen en wilt u graag advies op maat? Contacteer ons voor een persoonlijke afspraak. Of kom vrijblijvend langs en krijg gratis ons magazine boordevol tips over hoe u uw droomhuis werkelijkheid laat worden.

Doe de simulatie

Met de woonkredietsimulator op de website van Crelan berekent u snel hoeveel u kunt lenen en wat u maandelijks moet terugbetalen voor het gekozen bedrag.