Webinar

Uw geld in 2024: uitdagingen en kansen

Uw geld in 2024

Veerkrachtig sparen en beleggen

We hebben enkele turbulente jaren achter de rug: de covidpandemie, de hoge inflatie en de energiecrisis. In 2023 kwamen de eerste tekenen dat zowel onze samenleving als de financiële markten terugkeerden naar de normaliteit. Maar klopt dat wel? Of is onze wereld toch fundamenteel veranderd? Voor welke bedreigingen en kansen zorgen de geopolitieke verschuivingen? En is de stijgende spaarrente het begin van betere tijden voor spaarder en voorzichtige beleggers?

Kon u het webinar niet bijwonen? Wilt u het rustig herbekijken?

Geen probleem. U kunt een opname van dit online evenement bekijken.
En vanaf maandag 29 april kunt u het webinar ook beluisteren via Spotify en Apple Podcasts.

Onze gasten

Paepen Pascal

Pascal Paepen

Pascal Paepen is professor ‘Bank & Beurs’ aan de KU Leuven. Als financieel expert is hij een veelgevraagd gastspreker en schrijft colums voor Het Belang van Limburg en Het Laatste Nieuws.

Longeval Jan

Jan Longeval

Jan Longeval is, als voormalig hoofd vermogensbeheer van Bank Degroof, een expert in beleggen. Hij is de auteur van twee boeken en een expert in ESG.

 

Abeloos Bart

Bart Abeloos

Bart Abeloos, chief economist bij Crelan, houdt zich voornamelijk bezig met beleggingsstrategie en economie.

 

Onderwerpen die aan bod zijn gekomen

Terug naar de normaliteit, of toch niet?

De wereld is de voorbije jaren ingrijpend veranderd: COVID, oorlog in Europa, de energie- en inflatiecrisis. Hebben die gebeurtenissen een blijvend effect op onze samenleving en economie? Wat zijn de gevolgen voor uw spaargeld en beleggingen? Moet u kiezen voor een andere aanpak?

Het zwaard van Damocles van de geopolitiek

De verhoudingen tussen landen en machtsblokken veranderen. De dominantie van de Verenigde Staten verzwakt; een nieuwe, versnipperde wereldorde komt in de plaats. Zijn België, en bij uitbreiding Europa, opgewassen tegen deze verschuivingen? Welke bedreigingen brengt dat met zich mee, en hoe beschermt u uw beleggingen tegen dit risico? En zijn er ook kansen voor u als belegger?

Is er beterschap op komst voor spaarders en voorzichtige beleggers?

De jarenlange lage spaarrente ligt nog vers in het geheugen. Maar ook obligaties en defensieve beleggingen in het algemeen kregen de afgelopen jaren rake klappen, met 2022 als triest dieptepunt. Vorig jaar was ging het voor het eerst sinds lang beter. De spaarrente steeg en de obligaties herstelden zich wat. Zal die heropleving zich verderzetten? Welke mogelijkheden kan u als spaarder en voorzichtige belegger benutten?