Duurzaam beleggen: wat zijn uw voorkeuren?

1 minuut leestijd

Kiest u voor de zee of de bergen? En de opwarming van de aarde, bent u daarmee een beetje, erg veel of helemaal niet bezig? En in welk opzicht? Op het vlak van duurzaam beleggen wil uw bankagent graag uw voorkeuren kennen, zodat uw portefeuille zo goed mogelijk aansluit bij uw beleggersprofiel en bij de Europese regelgeving die sinds augustus 2022 van kracht is. Er bestaat een brochure over dit waarin alles in eenvoudige bewoordingen wordt uitgelegd.

Duurzaam beleggen: essentieel voor onze planeet

Wist u dat tussen 2016 en 2020 het aandeel duurzame fondsen is verviervoudigd? Duurzaam beleggen is essentieel voor de toekomst van moedertje aarde. Meer dan ooit hebben we een goede balans nodig tussen mens, milieu en maatschappij. Als u wilt intekenen op een belegging, kunt u nu uw duurzaamheidsvoorkeuren opgeven.

Groen beleggen met uw bankagent

De nieuwe golf van duurzaam beleggen roept ongetwijfeld vragen op. Hoe combineert u uw inzet voor het tegengaan van de opwarming van de aarde met potentiële winst in een belegging, met alle risico's die ermee gepaard gaan natuurlijk?

Uw bankagent is een specialist in beleggingsadvies, en de best gekwalificeerde om u met raad en daad bij te staan in al uw projecten.
Tijdens een investeringsgesprek met uw agent:

  • kunt u hem of haar uw voorkeuren op het gebied van duurzaamheid vertellen, als u die hebt;
  • kan hij of zij u in begrijpelijke taal alle uitleg geven die u nodig hebt over dit vaak technische onderwerp;
  • hij of zij zal gebruikmaken van een brochure die wij voor u hebben opgesteld.

Geïnteresseerd?

U kunt ze hieronder downloaden.
Neem ze op uw gemak door, schrijf uw vragen op en maak dan een afspraak met uw agent om uw beleggersprofiel aan te vullen. Zo bent u volledig op de hoogte.

Opgelet: dit artikel vormt geen beleggingsadvies in de zin van de financiële wetgeving.

Uw bankagent zal u helpen om een weloverwogen beslissing te nemen.

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.