Beluister onze podcasts Geldwijs en Oog in Oog

Beluister onze podcasts Geldwijs en Oog in Oog

 • Praktische beginnersgids
 • Ervaren beleggingsexperts
 • Verken de financiële wereld van bekende Vlamingen

Geldwijs, de podcast die u wegwijs maakt in de beleggerswereld

Of u nu de eerste stappen zet of uw kennis wilt verdiepen, ontdek hoe beleggen, helder, duidelijk, en vooral interessant kan zijn.
Verwacht boeiende gesprekkenpraktische tips en inzichten van verschillende experts die u helpen om zelfverzekerde keuzes te maken in uw beleggingsreis. Klaar om Geldwijs te worden?

Luister nu naar Geldwijs

Verken de financiële wereld van bekende Vlamingen met de podcast Oog in Oog

Deze serie geeft u boeiende inzichten en waardevolle lessen, ideaal voor iedereen die meer wil weten over hoe onze bekende gasten omgaan met hun geld.
Elke aflevering onthult in een open gesprek unieke verhalen over geldbeheer, investeringen en persoonlijke financiële ervaringen.

Luister nu naar Oog in oog

Alles over start2invest

Wat onze klanten zeggen

 • Nadat ik de podcast heb gevolgd, ben ik me veel bewuster geworden van het feit dat de beste en slechtste dagen op de beurs vaak heel dicht bij elkaar liggen. Deze inzichten over het risico van het missen van de topdagen en de aanzienlijke impact daarvan op mijn rendement waren bijzonder leerzaam. Een must voor iedereen die meer inzicht wil in slim beleggen.
  Rami B.
  Rami
 • Ik heb een aantal nieuwe inzichten gekregen door de podcast geldwijs van Crelan. De duidelijke toelichtingen en praktische tips hebben mijn kijk op beleggen verrijkt. Een echte aanrader voor wie wil starten met investeren. Het advies van die Romeinse wijsgeer vergeet ik nooit meer 😊.
  Siham S.
  Siham
 • Ik vond de ‘Geldwijs’ podcast erg interessant vanwege de combinatie tussen enerzijds het theoretische en anderzijds het praktische. Na het beluisteren ervan had ik meer inzicht in het wat en waarom maar tegelijkertijd ook, en dat is het belangrijkste, hoe je hiermee aan de slag kunt. Zeker het beluisteren waard!
  Thaïs B.
  Thais

Beleggingsblog

Staatsbon

Na de staatsbon: is er een toekomst voor beleggingen met vaste rente?

Na meer dan 10 jaar van extreem lage rentes bieden beleggingen met een vaste rente eindelijk weer een aantrekkelijk rendement met als duidelijkste voorbeeld de Belgische staatsbon waarop begin september 2023 kon worden ingetekend. Voor heel wat beleggers was dat een buitenkans. Hoe kunt u nu als belegger nog van de gestegen rentes profiteren? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Lees meer
Macro-economie september

Een moeilijke maand september voor de macro-economie

September is wel vaker een moeilijke maand voor de markten. Dit jaar is daar geen uitzondering op. Problemen die als ‘opgelost’ beschouwd werden, komen weer koppig hun plaats opeisen, en dat zaait verwarring bij beleggers. Op de agenda van deze drukke maand: inflatie, olieprijzen en het effect op de aandelenmarkten.

Lees meer
Beleggingsgesprek

Het beleggingsgesprek: een essentiële stap in het beheren van uw geld

De wereld van financiële beleggingen is fascinerend, rijk aan mogelijkheden maar ook bezaaid met valkuilen. Voor een beginner kan « starten met beleggen » even verwarrend als verleidelijk lijken. Laten we samen eens kijken waarom een gesprek met uw beleggingsadviseur zo zinvol is!

Lees meer