Een gezamenlijke rekening: hoe openen?

1 minuut leestijd

Willen jullie als koppel samen een rekening openen om de gemeenschappelijke uitgaven te betalen? Dat kan heel eenvoudig bij elke Crelan-agent. En met een wederzijdse volmacht kunnen jullie vanop die gezamenlijke rekening allebei zonder problemen betalen of overschrijven. Je hoeft dan niet expliciet de toestemming te hebben van je partner. Hoe gaat de opening van een gemeenschappelijke rekening in zijn werk en waarop moet je letten?

Wanneer samen een rekening openen?

Een gemeenschappelijke rekening is aan te raden wanneer meerdere personen op zijn minst gemeenschappelijke financiële belangen hebben. Het gaat dan meestal over al dan niet getrouwde koppels voor hun gemeenschappelijke uitgaven. Maar een gezamenlijke rekening kan ook handig zijn in andere gevallen, zoals voor studenten die samen een huis of appartement huren en de huur, de kosten en de boodschappen willen delen.

Een gemeenschappelijke rekening open je best met een wederzijdse volmacht.
Dan kun je alle twee zonder beperking met de rekening aan de slag.

Waarop moet je letten bij de opening van een gezamenlijke rekening?

Een gemeenschappelijke rekening open je best met individuele handtekeningbevoegdheid. Je geeft in dat geval aan elkaar een wederzijdse volmacht op de rekening.

Daardoor kun je alle twee zonder beperking met de rekening aan de slag. Om een verrichting te valideren, volstaat de handtekening of pincode van één titularis.

Hoe een gemeenschappelijke rekening openen?

Gezamenlijke rekeningen met individuele handtekeningbevoegdheid kan je bij elke crelan-agent openen. Kies gewoon het betaalpakket dat voor jou het best geschikt is.

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.