Welke lening is interessant voor mijn renovatie?

2 minuten leestijd

Het is beslist: je gaat je huis of je appartement renoveren. In je hoofd is het plaatje al perfect, je weet precies wat je wil. Er rest nog één belangrijke vraag: hoe ga je jouw renovatie financieren? Crelan toont je alvast de opties die er zijn voor je lening. Lees je mee?

1. Je vraagt een renovatielening aan

Een renovatielening is een voordelige lening op afbetaling voor renovatie- of verbeteringswerken aan je woning. Welke werken komen in aanmerking? Herstellingswerken, maar ook volume-uitbreidingen zoals bijvoorbeeld een hedendaagse veranda met plaats voor je thuiswerkbureau of je schildersezel.

Pluspunten

  • Je betaalt een lage rente op een renovatielening.
  • Je betaalt gedurende de hele looptijd een vast bedrag af.
  • Je hebt geen hypotheek nodig: je spaart de notariskosten uit.
  • Je renovatielening is onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar.

2. Je gaat voor groene energie met de Eco-energiefinanciering

Wil je de energieprestaties van je woning verbeteren? Top. Voor het isoleren van je dak, vloeren én muren, voor een hoogrendementsketel, hoogrendementsglas in de ramen en een zonneboiler of andere duurzame investeringen is er de Eco-energiefinanciering. Deze lening op afbetaling heeft een extra voordelige vaste rentevoet met een vaste looptijd en is specifiek bedoeld voor al je energievriendelijke investeringen.

3. Je doet een heropname van je huidige woonkrediet

Voor grotere investeringen (een aanbouw, een extra verdieping, …) met een langere looptijd kan het interessant zijn om de hypothecaire waarborg van je woonkrediet te hergebruiken. Het grote voordeel? Je kan bijkomend een groter bedrag lenen zonder opnieuw notaris- en registratiekosten te betalen.  Je leest er hier alles over.

TIP: Renoveer je je tweede verblijf of eigendom? Dan kan je de interesten van je lening fiscaal inbrengen. Je Crelan-agent informeert je graag.

Hoeveel kan je lenen bij Crelan voor je renovatie?

Onze simulator ‘Lening op afbetaling’ berekent in een-twee-drie hoeveel je kan lenen, wat je daar maandelijks voor afbetaalt en hoelang.

Vragen over je renovatiefinanciering? Je Crelan-agent verwacht je

Hij (of zij) beantwoordt met plezier al je vragen en geeft advies volgens jouw persoonlijke situatie. Graag tot binnenkort!

Als je gaat renoveren, zijn er een aantal werken die je verplicht moet opnemen. Kom hier meer te weten.

Disclaimer: De informatie uit deze publicatie vormt een algemene toelichting bij de financiële actualiteit en mag niet worden beschouwd als een concreet advies of aanbeveling met betrekking tot financiële producten.