Eerste wagen

Als je je rijbewijs hebt gehaald, droom je van een eigen wagen om je toekomst tegemoet te rijden. Al liggen er mogelijk nog enkele hindernissen op de weg. Koop je een wagen van je spaargeld, of is het interessanter om een lening aan te gaan? En hoe zit dat nu met verzekeringen? Logische vragen, waar we bij Crelan antwoorden op hebben.

Met deze overzichtelijke informatiefiche helpen we je het bos door de bomen te zien.

Première voiture

De voordelen van lenen

Zelfs als je het totale bedrag van de aankoop op je rekening hebt staan, kan het toch interessant zijn om het bedrag te lenen. Op die manier blijf je over je spaargeld beschikken. Da’s handig als er onvoorziene uitgaven opduiken. Bovendien kun je tegenwoordig profiteren van een lage rente. In het geval van elektrische of hybride wagens zijn de tarieven zelfs extra voordelig.

Simuleer je lening

Heb je al een idee hoeveel je wil lenen voor de aankoop van je wagen en ben je benieuwd hoeveel de maandelijks afbetaling dan bedraagt?

Kom langs voor advies

De aankoop van je eerste wagen is een belangrijk moment, en daar hoort persoonlijk en correct advies. Je Crelan-agent geeft graag antwoord op al je vragen over kopen, lenen en verzekeringen.

Je Crelan agent heeft alle antwoorden op deze vragen en op eventuele andere vragen die je zou hebben.