Assistentiehond Canisha

Canisha leidt assistentiehonden op die personen met een beperking bijstaan in het dagelijks leven. Pups worden 2 jaar lang opgeleid tot ze volwaardige assistentiehonden zijn en daarna gratis weggeschonken. Crelan Foundation schonk een bedrag voor de aankoop van een nieuwe pup die wordt opgeleid tot assistentiehond.

Chien d’assistance Canisha

Canisha is een organisatie die in 2011 werd opgericht en die assistentiehonden opleidt. Geselecteerde pups worden wanneer ze 8 weken oud zijn bij een gastgezin geplaatst. Vanaf dan worden ze 2 jaar lang onder begeleiding van trainers van Canisha opgeleid tot volwaardige assistentiehonden. Een opgeleide assistentiehond wordt daarna gratis weggeschonken aan een persoon met een beperking, zodat de hond deze kan bijstaan in het dagelijks leven.

De begunstigde en de hond worden door Canisha persoonlijk begeleid en gedurende de hele levensloop van de hond verder opgevolgd door de trainers van de organisatie. Crelan Foundation heeft dit initiatief sinds 2018 gesteund voor de aankoop van twee pups.