The Melting Night

Melting Night

Dankzij Crelan Foundation organiseren vzw Les Passeurs en de middelbare school voor buitengewoon onderwijs type 4 Escalpade (Limal) op 23 oktober 2021 ‘The Melting Night’.

De vzw Les Passeurs en een groep leerlingen en leerkrachten van de middelbare school Escalpade in Limal (type 4 van het buitengewoon onderwijs) slaan de handen in elkaar om op zaterdag 23 oktober de 8ste editie van The Melting Night te organiseren in de Ferme du Biéreau in Louvain-la-Neuve.

Deze festivalavond is een project opgezet door de leerlingen van de school Escalpade. Het doel ervan is de ontmoetingen tussen valide en gehandicapte personen te bevorderen en jongeren met een handicap de gelegenheid te bieden een artistieke avond te organiseren die hen in staat stelt vaardigheden te verwerven. Deze jongeren, die volledig bij dit project betrokken zijn, beheren namelijk de organisatie ervan van A tot Z. Concerten en voorstellingen van zeer uiteenlopende artiesten worden overigens georganiseerd op het podium van de Ferme du Biéreau. Deze avond is ook bedoeld om een ander beeld te geven van de wereld van gehandicapten en van mensen met een handicap.

Escalpade heeft een professionele afdeling « Onthaaltechniek » die studenten leert hoe mensen te verwelkomen, hoe de ingangen te beheren (op een festival bijvoorbeeld), hoe de telefoon te beantwoorden, hoe zich te presenteren… Deze aanpak wordt ook gebruikt bij kooklessen, het verwelkomen van artiesten in de school… Zoveel grote en kleine dingen die zij op het terrein kunnen leren en die betekenis geven aan het leren op school.

Crelan Foundation is er trots op zo’n mooi project te kunnen steunen.