Trailrunner Théo Leunis naar Ben Nevis ULTRA

“Tussen hemel en aarde”, dat is de naam van het zesde project dat Crelan Foundation steunt in samenwerking met het crowdfundingplatform voor sport Sponsorise.me.

Theo Leunis

Théo Leunis, Belgisch kampioen alpineskiën bij de miniemen, volgt op dit moment een opleiding om skileraar te worden. De voorbije vijf jaar heeft hij zich vooral toegelegd op trailrunning en alpineskiën.

“Ik begon gewoon te lopen om de discipline uit te proberen, maar sindsdien heb ik mijn loopschoenen niet meer uitgedaan. Ik beoefen deze sport nu al vijf jaar en ik denk er niet aan om ooit te stoppen! Lopen geeft ritme aan mijn dagen, een gevoel dat ik lééf, ik ervaar het bijna als een therapie. Het is meer dan een sport, het is een manier van leven. Trailrunning IS mijn leven.” (Théo Leunis)

Zijn voornaamste uitdaging dit seizoen 2018 is de internationale wedstrijd Ben Nevis ULTRA, die plaatsvindt op 14 september in Glencoe, Schotland. Deze wedstrijd maakt deel uit van het Skyrunning Circuit en de Golden Trail Series.

Théo zou graag nog heel wat overwinningen toevoegen aan zijn palmares, en daarom hoopt hij 2.000 euro in te zamelen. Dat bedrag zal dienen om de inschrijvingskosten, transportkosten en verblijfskosten te betalen.

“Ik wil jullie alvast heel erg bedanken voor de steun. Dankzij jullie, maar ook dankzij de steun van Crelan, zal ik deze uitdaging kunnen aangaan en dat zal ik niet vergeten!” (Théo Leunis)

Wilt u meer weten over het project van Théo ? Ga dan zeker eens een kijkje nemen op de website :

https://www.sponsorise.me/fr/theo-leunis