Witte tent – Filosofie snoezelen

snoezelen

Met haar gift maakt Crelan Foundation de renovatie van de snoezelruimte van de vzw Aide aux Autistes Adultes (AAA-Mistral) mogelijk.

De vzw AAA-Mistral opende haar deuren in 1994. Het betreft een aangepaste woning voor volwassenen met autisme. Op dit ogenblik verwelkomt en biedt de vereniging onderdak aan 30 personen.

Het project werd vanaf het begin gekenmerkt door de gekozen referentiekaders: de gedragsmatige aanpak en de filosofie van het snoezelen.

Een snoezelruimte is een zintuiglijke ruimte die zich richt op de 5 zintuigen van de persoon: geur, aanraking, zicht, gehoor en smaak. In deze ruimte is een begeleiding mogelijk die aangepast is aan elke persoon.

De witte tent, de ontspanningsruimte van AAA-Mistral, is architecturaal geïntegreerd in de woonruimtes. Het project bestaat uit het renoveren van deze ruimte door de aankoop van nieuw materiaal, aangezien de ruimte momenteel onbruikbaar is. Er zit een gat in de watermatras, de luidsprekers werken niet meer, de matrassen aan de muur komen los.

Dankzij de gift van Crelan Foundation kan de ruimte opgeknapt worden en kunnen er opnieuw sessies gericht op relaties, relaxatie en stimulering in doorgaan.

Meer info over de vzw AAA Mistral http://aaa-mistral.com/