Sparen en beleggen

blog comeback obligatie

Maakt de obligatie een comeback als vaste waarde?

Tot nu toe is 2022 een jaar om snel te vergeten voor beleggers. Extra opmerkelijk: niet alleen aandelen, maar ook traditioneel veilige havens zoals obligatiebeleggingen delen in de klappen. Terwijl ze vroeger uitstekende schokdempers waren in tijden van crisis, gingen ze nu mee ten onder. Komt daar weldra verandering in door de hogere rente?

Lees meer

Online shoppen? Met deze 5 tips hou je het veilig

Kerst en Nieuwjaar komen er weer aan, dus dat betekent ook: cadeautjestijd! Koop jij je eindejaarsgeschenken online? Dan hebben we enkele tips voor jou. Want hoe betaal je al die spullen op een veilige manier? En wat moet je doen als er toch iets misloopt?

Lees meer
Webinar 1

Beleggen in tijden van crisis: belangrijkste lessen uit het webinar met Jonathan Holslag

Het nieuws staat bol van doemberichten over inflatie, dure energie, oorlog en dreiging uit China. Hoe navigeer je als belegger door die woelige wereld? En hoe hou je het hoofd koel? Professor Jonathan Holslag en chief economist bij Crelan Bart Abeloos gingen tijdens een webinar op zoek naar antwoorden. Dit zijn de belangrijkste lessen op een rij.

Lees meer

Beleggen in sneakers: slim of niet?

Sneakers? We zijn er dol op! Via de tweedehandsmarkt leveren sneakers soms tot € 10.000 op. Slimme belegging of niet? We zoeken het uit!

Lees meer

De hete zomer van 2022 op de beurs

De zomer = zorgeloos genieten? Niet op de beurs. De inflatie, recessie en gastekorten zorgden voor onrust. Maar er was ook positief nieuws.

Lees meer

Een stand van (beurs)zaken: na de inflatie een recessie?

De sfeer op de beurs is vandaag helemaal omgeslagen. Wat is er precies aan de hand? Volgt er na de inflatie een recessie? Een overzicht!

Lees meer

Spaargeld vs. inflatie: de voordelen van periodiek beleggen

Het stormt op de financiële markten. Kan periodiek beleggen soelaas bieden en helpen om rendement uit je spaargeld te halen? Ontdek het hier!

Lees meer

De economie vandaag: komt er een recessie?

Een stevige renteverhoging zorgt ervoor dat geld lenen duurder wordt. Staat de economie een recessie te wachten? Onze experts aan het woord.

Lees meer

Wordt waterstof dé groene brandstof van de toekomst?

De omslag naar hernieuwbare energie is ingezet. Kan waterstof een oplossing bieden? En is het interessant als belegging? Een overzicht!

Lees meer

De oorlog in Oekraïne: een stand van zaken

De inflatie? Die piekt! En vertraagt het de economische groei ook? Een overzicht van wat het conflict in Oekraïne betekent voor de (wereld)economie.

Lees meer

Oekraïne-crisis: wat is de impact voor spaarders en beleggers?

De wereld reageert met afschuw op de Russische invasie in Oekraïne. Ook op economisch vlak heeft dit een enorme impact. Crelan informeert je over de financiële crisis die het conflict met zich meebrengt.

Lees meer

Is tijd de grootste bondgenoot van de belegger?

Ga je beleggen, dan krijg je als belegger heel wat goede raad. Je hoort dat beleggen alleen op lange termijn iets oplevert. Maar is dat zo? En … hoe lang is lang?

Lees meer