Vakantiejob

vakantiejob

Heb je plannen om een vakantiejob te doen? Dan moet je beslissen wat voor werk je wil doen, en wanneer. Alleen tijdens de zomermaanden of ook in de weekends tijdens het jaar? Er komen heel wat zaken bij kijken die je moeten weten en regelen voor je effectief aan de slag kan.

Met deze handige informatiefiche helpen we je alvast om het bos door de bomen te zien.

Hoe vind ik een vakantiejob die bij me past?

Voor je begint te zoeken, is het interessant om voor jezelf uit te maken wat je graag doet. Er zijn uitzendbureaus die je helpen in je zoektocht, maar ze zijn ook nog andere manieren om een geschikte vakantiejob te vinden. Wij zetten ze graag op een rijtje voor jou.

  • Informeer eerst bij familie. Wie weet kan je terecht op het werk van je ouders of bij het bedrijf van een oom of tante.
  • Maak een profiel aan op LinkedIn: het kost weinig tijd en zal je kansen alleen maar vergroten.
  • Durf pro-actief te zijn: solliciteer zelf bij een bedrijf dat je aanspreekt. Zo geef je alvast een gemotiveerde indruk!
  • Gemeenten zoeken elk jaar studenten, dus waarom eens niet informeren bij je eigen gemeente?
  • Maak gebruik van sociale media en post op je Fabebook & Instagram dat je een vakantiejob zoekt. Wie weet komt er iets uit de bus. Daarnaast kan het ook handig zijn om bedrijven waarvoor je wil werken, zelf te volgen via sociale media. Zo ben je snel op de hoogte van eventuele vacatures voor studentenjobs!

Vergeet ook niet dat je een zichtrekening nodig hebt om je zuurverdiende centen te ontvangen. Bij Crelan is deze rekening gratis tot je 25ste en zijn er bovendien tal van extra’s aan gekoppeld, zoals je eigen bankkaart en de Crelan Mobile App, zodat je je rekeningen ook kan beheren via je smartphone.

Kom eens langs op kantoor!

Maak gerust, samen met je ouders, een afspraak met je Crelan agent voor persoonlijk advies.