Wonen

droomhuis

Hoe ziet het droomhuis van de Belg eruit?

Crelan en AXA Bank genereerden de ideale woning van de Belg met behulp van een AI-beeldgenerator en op basis van de moodboards die mensen maken op Pinterest. Hier ontdekt u hoe het eruitziet.

Lees meer
Renovatielening

Woning renoveren? Kies de juiste lening

Elke Belg droomt van zijn eigen stekje en eens die droom werkelijkheid is geworden, slaat hij of zij ooit wel aan het verbouwen. Maar hoe berekent u het kostenplaatje en met welke lening kunt u die renovatiewerken financieren?

Lees meer
Cooking_blog

Wordt de elektrische auto straks een thuisbatterij op vier wielen?

Wist je dat je kunt koken met een elektrische wagen? En dan bedoelen we niet op de motorkap, maar met de elektriciteit van de autobatterij. En da’s nog niet alles. Want met diezelfde batterij kun je stroompannes opvangen, zonnestroom opslaan en zelfs geld verdienen aan goedkoop opgeslagen elektriciteit.

Lees meer
Zonnepanelen_blog

Laat de zon op je dak: Crelan-klanten over hun zonnepanelen

Zonnepanelen zijn hét hot topic deze winter. Door de exploderende energieprijzen hebben meer mensen dan ooit plannen om zonnepanelen te laten plaatsen. Maar hoe begin je eraan? En waar moet je op letten? Crelan peilde bij drie klanten naar hun ervaringen.

Lees meer
SOS energie

SOS energie: zo bespaar je op verwarming, warm water en verlichting

De energiecrisis treft ons allemaal. Logisch dus dat we met z'n allen manieren zoeken om ons verbruik én onze factuur (enigszins) onder controle te houden. In 2021 ging voor een doorsnee gezin 60% van de energie naar verwarming, 15% naar warm water en 6% naar verlichting.

Lees meer

Waarom ecologisch bouwen en isoleren vandaag een belangrijke meerwaarde heeft

Ecologisch bouwen en verbouwen: wat is het juist en waarom zou je het doen? En welke rol speelt isolatie hierin? Crelan praat met een specialist.

Lees meer

Registratierechten: waarom je in Vlaanderen voor je eerste eigen woning 3% betaalt en soms maar 1%

Vastgoed en verbouwen is duur, maar de aangepaste registratierechten geven wel wat ademruimte. Heb je recht op 3% of 1% ? Ontdek meer!

Lees meer

Btw bij bouwen en verbouwen: alles wat je moet weten

Aan de hand van verschillende bouw- en verbouwsituaties kom je te weten hoe het met de btw gesteld is. 21% of 6%? Ontdek het hier!

Lees meer

Bouwen en verbouwen in 2022: wat zijn de trends?

Bouwen en verbouwen? De coronacrisis, de dure grond- en bouwstoffen en de energieprijzen: de kijk op wonen is veranderd. En de trends? Die evolueren mee.

Lees meer

Tweede verblijf kopen? Dit moet je weten

Een tweede verblijf brengt nieuwe financiële vragen met zich mee. Met welk kapitaal ga je het financieren en hoe werkt dat met de belastingen? Een overzicht.

Lees meer

Een eigen woning bemachtigen? Dit zijn de 3 belangrijkste tips

Een woning kopen? Dan komen er heel wat vragen op je af! Hoeveel mag je lenen? Waarop moet je letten bij de bezichtiging? We helpen je op weg.

Lees meer
renovatietips

10 renovatietips

Van zelf meer meehelpen tot je financieel plafond bepalen: wie de renovatie slim aanpakt, geraakt verder. Wij hebben 10 slimme tips verzameld.

Lees meer