Wonen

Waarom ecologisch bouwen en isoleren vandaag een belangrijke meerwaarde heeft

Ecologisch bouwen en verbouwen: wat is het juist en waarom zou je het doen? En welke rol speelt isolatie hierin? Crelan praat met een specialist.

Lees meer

Registratierechten: waarom je in Vlaanderen voor je eerste eigen woning 3% betaalt en soms maar 1%

Vastgoed en verbouwen is duur, maar de aangepaste registratierechten geven wel wat ademruimte. Heb je recht op 3% of 1% ? Ontdek meer!

Lees meer

Btw bij bouwen en verbouwen: alles wat je moet weten

Aan de hand van verschillende bouw- en verbouwsituaties kom je te weten hoe het met de btw gesteld is. 21% of 6%? Ontdek het hier!

Lees meer

Bouwen en verbouwen in 2022: wat zijn de trends?

Bouwen en verbouwen? De coronacrisis, de dure grond- en bouwstoffen en de energieprijzen: de kijk op wonen is veranderd. En de trends? Die evolueren mee.

Lees meer

Tweede verblijf kopen? Dit moet je weten

Een tweede verblijf brengt nieuwe financiële vragen met zich mee. Met welk kapitaal ga je het financieren en hoe werkt dat met de belastingen? Een overzicht.

Lees meer

Een eigen woning bemachtigen? Dit zijn de 3 belangrijkste tips

Een woning kopen? Dan komen er heel wat vragen op je af! Hoeveel mag je lenen? Waarop moet je letten bij de bezichtiging? We helpen je op weg.

Lees meer

10 tips voor je renovatie

Van zelf meer meehelpen tot je financieel plafond bepalen: wie de renovatie slim aanpakt, geraakt verder. Wij hebben 10 slimme tips verzameld.

Lees meer

Een huis kopen: deze 6 professionals kunnen je helpen

Een huis kopen, eng? Maak je geen zorgen: van de zoektocht naar een geschikt pand tot de afwerking ben je goed omringd door professionals.

Lees meer

Huis kopen? Deze 7 dingen vertelt niemand je

Ga je een huis of appartement kopen? Dan staat iedereen klaar met goede raad. Maar wat is achterhaald en wat is echt belangrijk? Een overzicht!

Lees meer

Koken kost geld: is gas of inductie het voordeligst?

Wie bouwt of verbouwt zit voor de keuken misschien wel met dit dilemma: kies je voor gas of inductie bij het koken? Ontdek hier het hapklare antwoord.

Lees meer

6 tips voor watervriendelijk en waterzuinig wonen en leven

Bad, douche, wasmachine en vaatwasser: het zijn toestellen die dagelijks héél wat liters water verslinden. Kan je hierop besparen? Zeker!

Lees meer

5 handige tips om energie te besparen

De prijzen voor gas en elektriciteit swingen de pan uit. Om te besparen op je energiefactuur heeft Crelan 5 handige tips voor jou verzameld.

Lees meer