Info fusie

Welkom bij Crelan!

AXA Bank heeft nu definitief de overstap naar Crelan gemaakt.
Fijn om u hier te mogen verwelkomen! Ook uw bankagent ziet u graag terug. Voor de laatste contactgegevens van uw bankagentschap, kijk op onze kantoorzoeker.

Bankierde u digitaal bij AXA Bank?

Registreer u nu in myCrelan en/of de Crelan Mobile app.

Lees hier hoe u dat doet. We begeleiden u stap voor stap.

 • U zult na registratie uw rekeningen zien verschijnen. De betalingen die u afgelopen weekend met uw kaart hebt gedaan zullen dinsdag of woensdag zichtbaar worden.
 • De mobile app van Crelan zal enkele dagen in een ‘light’-versie werken. U kunt wel uw rekeningen en saldo raadplegen, SEPA-overschrijvingen doen (binnen Europa), betalingen met kredietkaart checken, uw beleggingen raadplegen.

Volg hier de meest recente updates:

De Crelan Mobile-app en myCrelan werkten de voorbije dagen in een afgeslankte versie. Een aantal functies worden geleidelijk aan weer opengesteld.

Professionele klanten die myCrelan Pro gebruiken, kunnen weer CODA-bestanden downloaden en betaalbestanden uploaden.

Zoomit is sinds vandaag weer beschikbaar, zowel in Crelan Mobile (via de knop ‘Contact’) als in myCrelan (via de knop ‘Inbox & Documenten).

Aandacht: wegens informatica-onderhoud bij Isabel NV zal Zoomit onbeschikbaar zijn van zaterdag 15 juni 2024 om 12 uur ’s middags tot 6 uur ’s ochtends zondag 16 juni.

Veelgestelde vragen

Kies uit deze onderwerpen:

Phishing: opgelet voor valse e-mails!

Fraudeurs zijn altijd op zoek naar een gelegenheid om u te misleiden. Een fusie tussen twee banken is zo’n moment. Blijf alert!

Belangrijk

 • Uw bank zal u nooit in een e-mail vragen om via een link naar een externe website te gaan.
 • Wel kan de bank u via e-mail uitnodigen om te gaan kijken naar uw beveiligde digitale postbus in homebanking of in de mobile app, waar u veilig op links kunt klikken om bepaalde acties uit te voeren. Ga altijd via de gebruikelijke weg naar uw app (via het icoontje op uw telefoon) of homebanking (tik zelf de url van de bank in of gebruik de link in uw favorieten).
 • Ga nooit via google naar de website van de bank. Tik het adres zelf in (www.axabank.be of www.crelan.be) in uw internetbrowser. Of sla het op in uw favorieten.

Uw bankagent helpt u graag verder met al uw vragen en is te bereiken op de gekende contactgegevens.

Fraude-alert!

Momenteel circuleren er valse e-mails uit naam van AXA Bank en Crelan.

Nuttige informatie over de fusie

Goed om te weten voor AXA Bankklanten:

 • Uw rekeningnummer en BIC blijven ongewijzigd.
 • Uw bankkaarten en kredietkaarten (VISA) van blijven gewoon werken na de fusie.
 • De overdracht van uw zicht- en spaarrekeningen gebeurt automatisch.
 • U dient de Crelan Mobile-app en/of Crelan Homebanking te activeren.
  Volg zeker deze instructies.
 • Het e-mailadres van uw bankagent zal wijzigen vanaf 10 juni. Alle contactgegevens van uw agentschap vindt u hier.

Meer details over de fusie kunt u lezen in de brochures die u via de post hebt ontvangen:

Disclaimer met betrekking tot tarieven en reglementen
Als gevolg van de overdracht van alle AXA Bankproducten en diensten naar Crelan-producten en diensten zal de contractuele relatie met de bank voortaan beheerst worden door het Algemeen Reglement van de bankverrichtingen, de bijzondere reglementen met betrekking tot bepaalde diensten, de tarieflijsten en alle andere informatie(documenten) van Crelan.
U vindt die terug op crelan.be/nl/particulieren/artikel/reglementencrelan.be/nl/particulieren/artikel/tarieflijst of bij uw bankagent. Zij worden onmiddellijk van kracht bij de overdracht van de producten en diensten van AXA Bank naar Crelan.
Gaat u als AXA Bankklant (deels) niet akkoord met deze contractuele bepalingen, dan kunt u tot aan de inwerkingtreding ervan kosteloos en voor zover mogelijk met onmiddellijke ingang, uw relatie met de bank of uw contract met betrekking tot een bepaald product of een bepaalde dienst beëindigen. Nadien gaan we ervan uit dat u alle contractuele bepalingen en tarieven van Crelan definitief aanvaardt.