Welke verzekeringen moet ik afsluiten als ik een huis koop?

assurance

Heeft u plannen om een eigen huis te kopen? Houd er dan rekening mee dat daar ook een aantal verzekeringen bij horen.

Schuldsaldoverzekering

Een schuldsaldoverzekering beschermt uw gezin tegen het overlijden van u of uw partner. Overlijdt u tijdens de looptijd van het krediet dan betaalt de verzekering het overeengekomen deel van het kredietsaldo terug zodat uw aflossing geheel of gedeeltelijk wegvalt. U kunt bijvoorbeeld voor elke partner 50% van het kredietsaldo verzekeren. Voor een optimale bescherming kunt u tot 100% van het schuldsaldo verzekeren voor elke partner apart.

Een schuldsaldoverzekering is wettelijk niet verplicht maar is sterk aan te raden als financiële bescherming voor uw gezin. Voor uw bank is het een bijkomende waarborg voor de terugbetaling van uw lening. Ontdek hier de schuldsaldoverzekeringen van Crelan

Woonverzekering

Een woonverzekering zorgt ervoor dat u uw woning kunt heropbouwen of herstellen na brand, natuurrampen, waterschade en enkele bijkomende risico’s. Ook uw inboedel kunt u mee verzekeren. Dit is een belangrijke verzekering om uw eigendom te beschermen.

Een brandverzekering is wettelijk niet verplicht. Voor uw bank is het wel een belangrijke waarborg voor de terugbetaling van uw lening. Dat is ook in uw eigen voordeel. Crelan werkt hiervoor samen met Fidea. Ontdek hier onze woonverzekeringen.

Gratis Verzekering Gewaarborgd Inkomen

Wie een eigen huis koopt, bouwt of renoveert en daarvoor een woonkrediet afsluit, kan via de Vlaamse overheid gratis de verzekering ‘Gewaarborgd wonen’ afsluiten. De verzekering loopt over een periode van 10 jaar. Wordt u tijdens die periode onvrijwillig werkloos of arbeidsongeschikt? Dan kunt u, na een wachttijd van 3 maanden, een tegemoetkoming ontvangen voor de aflossing van uw woonkrediet voor maximaal 3 jaar.

Liever persoonlijk advies?

Heeft u nog vragen en wilt u graag advies op maat? Contacteer ons voor een persoonlijke afspraak. Of kom vrijblijvend langs en krijg gratis ons magazine boordevol tips over hoe u uw droomhuis werkelijkheid laat worden.

Simuleer uw woonkrediet

Met de woonkredietsimulator op de website van Crelan berekent u snel hoeveel u kunt lenen en wat u maandelijks moet terugbetalen voor het gekozen bedrag.